Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Απορίες τρίτης ηλικίας

Είναι παρατηρημένο ότι όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, μοιάζει όλο και περισσότερο με τα νήπια. Όχι, βέβαια, στο δέμας και την αθωότητα τους, αλλά στη πληθώρα των αποριών τους, που εκφράζεται με συνεχείς ερωτήσεις, προς τους πάντες και για τα πάντα.
Κάτι παρόμοιο, λοιπόν, συμβαίνει και σε μένα, με το πέρασμα στην τρίτη ηλικία.
Έχω κι εγώ κάποιες απορίες (όχι για τίποτα σοβαρά θέματα), τις οποίες θα μου επιτρέψετε να τις εκφράσω, όχι για να πάρω απάντηση, αλλά να, έτσι, για να βρίσκομαι σε δουλειά.
??? Για πιο λόγο, ο κ. Βαρθολομαίος, εξέφρασε την ικανοποίηση και την αισιοδοξία του, με την επίσκεψη του κ. Ομπάμα, από τη στιγμή που ο Λευκός Οίκος έκανε ότι ήταν δυνατό, για να υποβαθμίσει αυτή την επίσκεψη, για να μην ενοχληθούν οι Τούρκοι; Αυτό δεν ήταν συνάντηση η αναβίωση του κρυφού σχολειού ήταν!
??? Με ποιο σκεπτικό, «οι θιασώτες της τυφλής βίας, παγκοσμίως», αποστέλλουν απειλητικές επιστολές με σφαίρες σε δημόσια πρόσωπα; Το εννοούν, άραγε, και στην πράξη; Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούν ψυχραιμότερα και να καταλήξουν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι σε αυτό το είδος των δημοσίων προσώπων δεν θα έπρεπε να χαλαλίζεται ούτε κόκκος μπαρούτης, αλλά θα ήταν προτιμότερος ο εκσφενδονισμός μιας βοϊδοκοιλιάς με το περιεχόμενο της; Ούτε άνευ λόγου «ηρωποίηση», ούτε υπαινιγμοί για πρόθεση αποσταθεροποίησης!
??? Δεν καταλαβαίνω προς τι όλος αυτός ο θόρυβος και η ποινικοποίηση της κουκούλας; Όλα αυτά τα χρόνια τα οικονομικά σκάνδαλα, σε βαθμό κακουργήματος (χρηματιστήριο, ομόλογα, τζόγος με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, Βατοπέδι και πάει λέγοντας και κλαίγοντας) δεν διαπράχθηκαν από γραβάτες; Αυτές γιατί παραμένουν στο απυρόβλητο;
??? Εκείνη δε η απορία που κοντεύει να βγάλει BLR το σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μου είναι, το τι περιμένουν οι πολίτες αυτού του τόπου, από την επανεκλογή του ΠΑΣΟΚ. Να ξαναζήσουν μέρες δόξης λαμπρές, με «Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και το Λαό στην εξουσία» ή να ξαναδούν τα αλαζονικά παλαιοκομματικά στελέχη (που έχουν κάψει τη γούνα μας και τις φλάντζες τους από χρόνια),σε « ολική επαναφορά»; Ήδη, από την ώρα που τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήραν τα πάνω τους, άρχισαν σιγά-σιγά να αναδύονται σαν τους καλικάντζαρους. Αυτά κάνει η μυρωδιά του μελιού (λουφές)!
Προς το παρόν αυτά. Έχω και κάποιες άλλες απορίες, αλλά αυτές θεωρώ πως ανήκουν στη σφαίρα της ελαφρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: