Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Ευλάβεια για το θεαθήναι


Η αναπαράσταση των Παθών του Ιησού, (είτε χολιγουντιανής ιθαγένειας, είτε μαρξιστικής σκέψης), καλά κρατεί.
Η τηλεόραση, δημόσια και ιδιωτική, συμμετέχουσα στο Θείο Δράμα, έχει πλημμυρίσει από ιουδαϊκές φορεσιές, ρωμαϊκούς χιτώνες και μπούτια μονομάχων.
Προσαρμοσμένες στο κλίμα των ημερών, τόσον οι συμπεριφορές, όσον και οι ενδυματολογικές εμφανίσεις των τηλεπαρουσιαστών/στριών. Όσο καλύπτονται (λόγω όψιμης ευσέβειας)οι μπούστοι των «δημοσιογράφων» και των πανελιστριών των εκπομπών «καλόπιστης κοινωνικής κριτικής», τόσο έκθετα μένουν τα οπίσθια των χολιγουντιανών ρωμαίων στρατιωτών.
Το μαύρο είναι το χρώμα που επικρατεί στις οθόνες μας, συμβατικές ή ψηφιακές. Απολύτως φυσικό, μιας που τα στούντιο έχουν πλημμυρίσει από τους «Άννες και Καϊάφες» όλων των εποχών! Τους σημερινούς, σε ζωντανή σύνδεση στα «παράθυρα-βιτρό» (για την περίπτωση) των δελτίων ειδήσεων και όχι μόνο, και τους γνωστούς πρωταγωνιστές του Θείου Δράματος, μέσα από τη χολιγουντιανή φιλμογραφία.
Εξυπακούεται ότι όλο αυτό το θρησκευτικό ξέσπασμα, συνοδεύεται και από κλασική μουσική, η οποία στην χώρα μας έχει τον χαρακτήρα πένθιμης εκδήλωσης. Εξ ου και ο εξοβελισμός της από το χαρούμενο Φεστιβάλ Αθηνών.
Και με τούτα και με εκείνα, το πανελλήνιο, μέσα σε έντονο υπαρξιακό προβληματισμό, και αγωνία για τις τιμές και την ελληνικότητα των αμνοεριφίων, καθώς και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, περιμένει, εναγωνίως να υποδεχθεί τη φλόγα του Παναγίου Τάφου, με τιμές αρχηγού κράτους. Και μάλιστα, με ειδική πτήση, παρακαλώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: