Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

"Οσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος"!



Πολλά και διάφορα τα γεγονότα, πού έφερε μαζί του, ο μήνας Απρίλιος. Ας δούμε μερικά από αυτά.

ΕΥΧΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
Νομίζω πως δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς διεξοδικότερα με την παρουσίαση του απολογισμού των δύο ετών θητείας της Δημοτικής Αρχής, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου,στο Μέγαρο Μουσικής, το οποίον, ειρήσθω εν παρόδο , έχει μεταλλαχθεί σε κολυμπήθρα του Σιλωάμ! Άλλωστε, οι «παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ» έχουμε ιδίαν αντίληψη της καταστάσεως. Απλώς, ο υποφαινόμενος θα ήθελε να ευχηθεί στον Δήμαρχο: ο Θεός να του χαρίζει τόσα χρόνια θητείας, όσα και τα δέντρα που θυσιάζονται για την ανάπτυξη του κλεινού μας άστεως, ούτως ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να ολοκληρώσει και την ενοποίηση των καφενειακών χώρων του Κέντρου, μιας που η άλλη, των αρχαιολογικών χώρων, έμεινε στα χαρτιά!

«ΑΛΜΥΡΟΥΤΣΙΚΟΣ» ΣΕΒΑΣΜΟΣ.
«Ο σεβασμός στο πρωτόκολλο και τους κανόνες που διέπουν τις εκάστοτε αποστολές κυβερνητικών στελεχών στο εξωτερικό», ήταν η αιτία που κόστισε στον έλληνα φορολογούμενο, (με την οικονομική κρίση ante portas) κάποιες χιλιάδες ευρωπουλάκια, η παραμονή του τέως υπουργού Παιδείας, κ. Ε. Στυλιανίδη,κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργού, μία στην Πόλη του Φωτός και μία στη γαλλική πόλη Bordeaux! Παράλογο; Δεν απαντά. Άρα λογικό!!!

ΒΑΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΙΖΕΣ.
Ήταν Απρίλης του 1941, όταν οι μοναχοί του Αγίου Όρους «έστειλαν στον Χίτλερ μια περγαμηνή, με την οποία τον αναγόρευαν διάδοχο των βυζαντινών αυτοκρατόρων». Με τη θλιβερή αυτή επισήμανση κλείνει ο γραμματέας της Αρχαιολογικής Εταιρείας, κ. Βασιλ. Πετράκος, άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Ο Μέντωρ» με τον εύγλωττο τίτλο «Ο Ραμνούς * μετόχι της Μονής Βατοπεδίου». (Εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Πέμπτη 23 Απριλίου 2009). Και σας ερωτώ, μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο χώρο της Δικαιοσύνης, μπορείς να αναφωνήσεις «Σανίδα βρεγμένη που σας χρειάζεται άγιοι πατέρες;
*Κυρηγμένος αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα Αττικής.

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ.
«Κοιτάξτε να δείτε, υπάρχουν πάρα πολλοί πολιτικοί, δεν χρειάζεται κι άλλος. Προτιμώ να μείνω έξω από αυτά». (Σχολιασμός amnimon: Εμείς να δεις, κυρ- Κώστα μας!)
«Μην ξεχνάτε ότι ο Βενιζέλος ήταν μεγάλος πολιτικός, ο οποίος μαζί με τον παππού μου μεγαλώσανε την Ελλάδα. Εμένα μου αρέσει να θυμάμαι τα θετικά θέματα. Αυτό ήταν πολύ θετικό στοιχείο, ότι ο Βενιζέλος ως πολιτικός ηγέτης και ο παππούς μου ως στρατιωτικός, μεγάλωσαν την Ελλάδα, την απελευθέρωσαν. Αυτό δεν το ξεχνάμε και είναι κάτι που μας ενώνει» (Σχολιασμός amnimon: Βάζει κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες!)

«...τεράστιο πρόβλημα (η οικονομική κρίση) που απασχολεί όλους μας». «...από λαιμαργία ορισμένων έφτασε η οικονομία παγκοσμίως σε αυτήν την κατάσταση». «...θα δούμε μεγάλη ανεργία και μεγάλες στενοχώριες. Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι οι υπεύθυνοι να βρουν ένα τρόπο να λύσουν αυτό το πρόβλημα» (Σχολιασμός amnimon: Επιστημονικότατη η οικονομική ανάλυση του τέως μεγαλειώτατου, και σε τι θαυμάσια ελληνικά! Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε ποτέ για σχοινί (λαιμαργία και ανεργία), κυρ- Κώστα μας!)
Για την ιστορία, ο τέως φιλοξενήθηκε στο σπίτι του κ. Μητσοτάκη στα Χανιά. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Αυτά τα ολίγα, προς ώρας.

(Αποσπάσματα συνέντευξης τέως από την εφ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Τρίτης 14 Απριλίου 2009)
-Γελιογραφία ΚΥΡ, από ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 26/04/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: