Τρίτη 14 Απριλίου 2009

" Εκάς οι βλάσφημοι"

Εν μέσω Λαμογίων, Σκανδάλων και… Βαρντάλων ήρθε και ο Νυμφίος, για να παρακολουθήσει, το ετήσιο Εορταστικό Τριήμερο , το οποίον τελείται προς τιμήν του. Το χριστεπώνυμο πλήθος όλης της χώρας θα συμμετάσχει, όπως κάθε χρόνο, με πραγματική ευλάβεια και υποδειγματική ευσέβεια στις εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν, Εκκλησιασμό στους Ιερούς Ναούς των Εμπορικών Κέντρων, Ράλι Θανάτου στις εθνικές οδικές αρτηρίες, Λαμπρές Επιδείξεις Ακρωτηριασμών και, φυσικά, το Πανελλαδικό Φεστιβάλ Χοληστερόλης.
Το βασικά στοιχεία, όμως, που βοηθούν τους πιστούς, να συνειδητοποιήσουν το βαθύτερο νόημα των ημερών, και που αποτελούν την κορύφωση των τιμητικών εκδηλώσεων στο πρόσωπο του Νυμφίου, είναι χωρίς αμφιβολία, τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας του τόπου (ευτυχώς μετά τη μεταπολίτευση γλυτώσαμε από αυτά της στρατιωτικής ηγεσίας) και φυσικά οι επισκέψεις τους στις στρατιωτικές μονάδες (δυστυχώς αυτό δεν το γλυτώσαμε), με τη σημαίνουσα πράξη, αυτής του τσουγκρίσματος των αυγών, μπροστά από την κάμερα.
Εγώ, όμως, γιατί πιστεύω ότι η πλέον συμβολική πράξη για φέτος είναι το κρέμασμα του Ιούδα;




3 σχόλια:

Unknown είπε...

Σε ανακάλυψα τυχαία εδώ και χάρηκα!

Εύχομαι να είσαι καλά και να έχεις ένα Καλό Πάσχα!

Σε φιλώ!

Ανώνυμος είπε...

Dana μου,σ΄ευχαριστώ για τη βίζιτα και για τις ευχές σου.Αντεύχομαι Καλή Ανάσταση σε σένα και τους δικούς σου.Πολλά φιλιά.

animalera είπε...

Ανώνυμος = Animalera