Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Η εκδίκηση των...χοίρων

Είναι η δεύτερη φορά που η λέξη «χοίρος» τρομοκρατεί την ανθρωπότητα.
Η πρώτη, πριν από 48 ολόκληρα χρόνια (17 Απριλίου 1961), αφορούσε την αποτυχημένη εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων, στην Κούβα, η οποία απείλησε σοβαρά την παγκόσμια ειρήνη και είχε σαν συνέπεια την επιδείνωση του ψυχρού πολέμου.
Σήμερα, βέβαια, μιλάμε για ένα άλλο είδος εισβολής, αυτή της Γρίπης των Χοίρων που έχει σαν αφετηρία, την ίδια πάνω-κάτω γεωγραφική γειτονιά, και που σύμφωνα, πάντοτε, με τους Οργανισμούς Υγείας,(ή τις δημοσιογραφικές πληροφορίες: αυτό δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως) μπορεί να αποβεί μοιραία για την ανθρωπότητα.
Ίσως, ακουστεί παράλογο, αλλά δικαιολογώ απόλυτα αυτή τη συμπεριφορά των χοίρων, απέναντι στους ανθρώπους. Έχουν κάθε λόγο να φερθούν έτσι και χειρότερα. Ο λόγος αυτός έχει να κάνει με την καταχρηστική χρησιμοποίηση της ονομασίας τους, προκειμένου να περιγραφούν άτομα με παντελή απουσία ηθικών αντιστάσεων και αισθητικών ιδιοτήτων.
Τόσα χρόνια πάνω στο φλοιό τούτου του πλανήτη, δεν διαπίστωσα οι χοίροι να έχουν βουλευτήριο. Να παράγουν αιμοδιψείς δικτάτορες και παρανοϊκούς δημιουργούς ολοκαυτωμάτων. Να συντηρούν στις αγέλες τους λαμόγια με περισσό θράσος και καθόλου τσίπα. Να εισάγουν μεταλλαγμένες τροφές στη διατροφική αλυσίδα των ανθρώπων. Και να μετέρχονται πάρα πολλές ακόμα «ανθρώπινες επινοήσεις»!
Δεν ξέρω τι ήταν εκείνο που ώθησε τον άνθρωπο να αντιμετωπίσει με τόσο ρατσιστικό τρόπο τους χοίρους.Λέτε η αιτία να είναι που οι χοίροι αποφεύγουν να παίρνουν τα λασπόλουτρα τους στα SPA των υπερπολυτελών ξενοδοχείων και των γκλαμουράτων γυμναστηρίων;
Πάντως, το σίγουρο είναι ότι «Η Φάρμα των Ζώων» άρχισε ν΄αντιδρά στην κακομεταχείρισή της από τους ανθρώπους. Μετά τις τρελές αγελάδες και τα πτηνά, ήρθε και η σειρά των χοίρων!
Να δούμε πότε θα τα μιμηθεί και «Η Κοινωνία των Ανθρώπων»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: