Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Ένα δάκτυλο πολλαπλών χρήσεων!


Ο λόγος για τον δείκτη του χεριού. Η αναφορά τώρα στους δείκτες των χεριών, δεν συνδέεται απαραίτητα με τα τελευταία γεγονότα – πολιτικά, καλλιτεχνικά . Κάποτε έπρεπε να μιλήσουμε και γι΄αυτούς. Τώρα τελευταία μιλάμε τόσο πολύ, για τόσα πολλά θέματα χωρίς σημασία, που λίγα λόγια παραπάνω δεν πρόκειται να μας πέσουν βαριά στο στομάχι.
Ο δείκτης χρησιμοποιείται σε αρκετές περιπτώσεις. Λέω να δούμε τις πιο χαρακτηριστικές
-Στις περιπτώσεις χειραγώγησης του ατόμου,(με τη χαρακτηριστική τοποθέτηση κάθετα πάνω στα χείλη) από τους γονείς, τους δασκάλους, τους καραβανάδες και τους παπάδες (ενίοτε, στην τελευταία περίπτωση μπορεί και να κατρακυλήσει, μαζί με τα υπόλοιπα δάκτυλα στη βουβωνική χώρα ή και λίγο προς τα πίσω, απλώς και μόνο για να επισημανθούν τα σημεία εισόδου στην Κόλαση), μιας που, όπως έχω ξαναγράψει, την ηθική η Εκκλησία την τοποθετεί σε κείνο το σημείο του σώματος, που βρίσκεται μεταξύ «ανέμων και υδάτων»!
-Σε περιόδους «εθνικών καθάρσεων, είχε προσφέρει, εν ονόματι της πατρίδας, μέγιστες «εθνικές υπηρεσίες» σε πρόσωπα και καταστάσεις, συνεργαζόμενος αποκλειστικά με τα λεγόμενα «εθνικόφρονα» κόμματα. Ήταν το κυριότερο « εξάρτημα» του κουκουλοφόρου καταδότη ελλήνων πατριωτών και το πολυτιμότερο για την τότε εξουσία.
-Στις προσπάθειες «αποσυμπίεσης» των ελλήνων οδηγών. Παρακολουθήστε τις ανασκαφικές δραστηριότητες του εντός της ρινικής κοιλότητας των οδηγών, συνήθως κατά την αναμονή τους στα φανάρια και θα καταλάβετε τι εννοώ ακριβώς!
-Σε χρόνους, όχι και πολύ μακρινούς, ο δείκτης χρησιμοποιούνταν και για το σχηματισμό τηλεφωνικών αριθμών στα περιστρεφόμενα καντράν των συμβατικών τηλεφωνικών συσκευών. Σήμερα εξ αιτίας των πληκτρολογίων των ψηφιακών και "κινητών" τηλεφώνων, έχει αντικατασταθεί από τον αντίχειρα, γνωστού και ως sms finger!
-Και, φυσικά, στις περιπτώσεις συνέτισης ,επαναφοράς στη τάξη και εκφοβισμού, με το χαρακτηριστικό απειλητικό του κούνημα. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να φανεί αληθοφανής όλη αυτή η αντίδραση συνοδεύεται και από «ποντικίσιους βρυχηθμούς» ,του τύπου «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»!
Υπάρχουν, βέβαια, τρόποι αντίδρασης σε αυτές τις περιπτώσεις. Τους «απαλλοτριωτές» πολιτικούς τους τακτοποιείς κατά πως τους πρέπει στις εκλογές. Στις light περιπτώσεις, απαντάς με έναν από τους τρεις γνωστούς μεσογειακούς τρόπους. Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο ανάλογα με την κουλτούρα του!
Και μη τολμήσετε να…

1 σχόλιο:

Ο Βράχος είπε...

Πού εξαφανίστηκες εσύ βρε άνθρωπε;;;
Τι συμβαίνει;